Vragen? TEL : 06 81946993
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

ACHTERAF BETALEN

 

PRIJZEN
Altijd vaste lage prijzen

 

GRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 

BITTEN

Watertrens paard: Een watertrens is een van de meest gebruikte bitten en over het algemeen zeer goed geaccepteerd door de meeste paarden. Een watertrens heeft losse ringen en het mondstuk kan recht zijn, enkel gebroken of dubbel gebroken en daarnaast ook gemaakt zijn van verschillende materialen. Watertrensen zijn voor veel paarden en ruiters een zeer geschikt bit.

Een bustrens is een bit dat geschikt is voor veel verschillende ruiters en paarden. Een bustrens heeft vaste ringen en ligt daardoor vaak wat stiller in de mond van het paard. Een bustrens kan een mondstuk hebben van verschillende soorten materialen en recht, enkel gebroken en of dubbel gebroken zijn.

Kneveltrens paard: De kneveltrens of ook wel scharen bit genoemd is een trens die aan beide zijden van het bit rechte scharen (staafjes) heeft waardoor het bit niet door de mond van het paard getrokken kan worden. Deze trens kan dus zeker in situaties met jonge paarden, moeilijk bestuurbare of hete paarden een uitstekende en ook paard vriendelijke oplossing zijn.

De pelham wordt geleverd met korte en lange scharen. Een pelham met korte scharen wordt ook wel baby pelham genoemd. Een pelham met lange scharen is een gewone pelham. Dit bit kan met 1 of 2 teugels gebruikt worden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een pelhamriempje of ook wel 'een brug' genoemd, dit verbindt de bitring met de ringen die aan de scharen van het bit bevestigd zijn. Bij gebruik van dit riempje word maar 1 teugel gebruikt. De pelham wordt gebruikt in combinatie met een kinriem of kinketting.

D-trensen zijn bitten met ringen in de vorm van een “D”. De D-ring zorgt er voor dat het mondstuk ten opzichte van de watertrens stabiel en rustig in de mond van het paard ligt. Door de D vormige bitringen, wordt de teugeldruk over een groter wang oppervlak (per mm²) van het paard verdeelt ten opzichte van de watertrens. De de watertrens werkt ten opzichte van de D-ring met meer zijdelingse druk en zal soms wat gemakkelijker sturen. Een D-trens kan in combinatie met het juiste mondstuk een fijn bit zijn om jonge paarden mee te beleren met name omdat het bit door de vorm van de ringen niet snel door de mond heen zal worden getrokken op het moment dat het paard de hulpen nog niet helemaal begrijpt.

Dressuurstang paard:  De dressuurstang is een bit dat in combinatie zal worden gebruikt met een onderlegtrens voor de stang & trens optoming. Gaat u met stang & trens rijden dan heeft u dus ook een Stang & trens hoofdstel nodig, deze kunt u vinden in onze categorie hoofdstellen.

Artikelen 1 tot 36 van 45 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 36 van 45 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren