Vragen? TEL : 06 81946993
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

ACHTERAF BETALEN

 

PRIJZEN
Altijd vaste lage prijzen

 

GRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 

PEESBESCHERMERS

BEN JE OP ZOEK NAAR NIEUWE PEESBESCHERMERS?

Bij Ruitersport Dordrecht vind je een uitgebreid assortiment peesbeschermers. Verder hebben we ook sets in ons assortiment die bestaan uit pees- en kogelbeschermers.

WAAR DIENEN PEESBESCHERMERS VOOR?

Peesbeschermers beschermen de kwetsbare pezen van je paard tijdens het rijden en springen. Ze worden om de voorbenen gebruikt, de pezen worden daardoor beschermd tegen het aantikken door de achterhoeven.

HOE KIES JE DE JUISTE PEESBESCHERMERS?

Peesbeschermers kunnen gebruikt worden om de benen van je paard te beschermen in de rijbak of de weide, om de benen van je paard te beschermen tijdens het maken van een buitenrit of voor het beschermen van de pezen tijdens het springen of dressuur rijden.
Indien je intensief met je paard werkt is een ademende voering als leer of bont zeer geschikt, aangezien de pezen erg warm kunnen worden. Speciale lichtgewicht peesbeschermers zijn ideaal als je eventing of lange afstanden rijdt. Bij een rustig buitenritje zijn de pees- en kogelbeschermers sets een voordelige keuze, deze ademen vaak wel minder goed waardoor je ze niet te lang om de paardenbenen moet laten zitten. Je keus voor de juiste peesbeschermers is daarnaast afhankelijk van wat je zelf fijn vindt, de één wil peesbeschermers met klittenbandsluiting, de ander geeft de voorkeur aan een kliksluiting die makkelijk en snel los te halen is. Daarnaast is er ook nog de keuze voor peesbeschermers met neopreen voering of bijvoorbeeld met lamswol.

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ JE KEUS VOOR EEN JUISTE PASVORM?

Je paard moet in zijn beweging niet belemmerd worden door een peesbeschermer, dit kun je checken door het been van je paard op te tillen. De peesbeschermer moet niet te laag over de kogel heen zitten en moet daarnaast onder de voorknie blijven en niet in het been prikken zodra het been gebogen wordt. Aangezien peesbeschermers de bloedsomloop kunnen belemmeren, mogen ze nooit te strak zitten, maar ook niet te los aangezien ze dan kunnen afzakken.

RUIME KEUZE UIT VERSCHILLENDE MERKEN PEESBESCHERMERS

Bij Ruitersport Dordrecht vind je een ruim assortiment peesbeschermers van verschillende merken zoals o.a.: HB en HORKA

28 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

28 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren