Vragen? TEL : 06 81946993
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

ACHTERAF BETALEN

 

PRIJZEN
Altijd vaste lage prijzen

 

GRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 

BEENBESCHERMING

Bandages en peesbeschermers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Voor alle beenbescherming geldt: houd het goed schoon en controleer regelmatig op slijtage. De huid op paardenbenen is gevoelig.

Peesbeschermers Peesbeschermers beschermen tegen het aantikken tijdens het werk. Ze zijn vlug en gemakkelijk aan te brengen en bieden de kwetsbare pezen een doeltreffende bescherming dankzij de stevige achterkant. Laat bij het omdoen de peesbeschermers van boven tot net over de kogel zakken. Zet ze met een lichte spanning vast. De sluiting hoort aan de buitenkant van het been te zitten en het einde van het klittenband naar achteren te wijzen. Vervang het klittenband zodra het niet meer goed sluit.

Bandages Bandages zijn ingewikkelder, want het aanbrengen vereist veel handigheid. Wanneer ze afzakken, loslaten of te strak zitten, kunnen ze zelfs ernstige blessures veroorzaken. De steun die een bandage kan geven, wordt dikwijls overschat. De pees heeft een trekkracht van ongeveer drieduizend kilo. Daar kan een bandage niet veel aan toevoegen. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat bandages de temperatuur in de pezen teveel kunnen laten oplopen, waardoor ze kunnen beschadigen. Wees dus voorzichtig. Oefen het omdoen onder toezicht van een deskundige.

Strijklappen Strijklappen worden vooral bij spring- en eventingpaarden gebruikt. Ze beschermen de binnenzijde van de kogel van de achterbenen.

Springschoenen Springschoenen worden om de hoeven bevestigd en beschermen de gevoelige kroonranden en hoefballen. Ze voorkomen beschadigen van de voorste kootholten door het aantikken van de achterhoeven en het aftrappen van hoefijzers.

Transportbeschermers Transportbeschermers zijn voor gebruik op de trailer of vrachtwagen om wondjes te voorkomen. Breng ze strak genoeg aan zodat ze niet afzakken. De sluitingen horen aan de buitenvoorkant te zitten. De meeste paarden moeten even wennen aan deze beschermers. Sommige paarden hebben een hekel aan het bovenste klittenband bij de achterbenen en schoppen net zo lang tot het los laat.WANNEER ZIT DE BEENBESCHERMER GOED? De beenbeschermer zit goed als deze de kogel geheel dekt. Je paard moet in zijn beweging niet belemmerd worden door een beenbeschermer, dit kun je checken door het been van je paard op te tillen. Daarnaast moet de beenbeschermer niet over de voorknie komen. Aangezien beenbeschermers de bloedsomloop kunnen belemmeren, mogen ze nooit te strak zitten, maar ook niet te los aangezien ze dan kunnen afzakken.

RUIME KEUZE UIT VERSCHILLENDE MERKEN BEENBESCHERMERS. Bij Ruitersport Dordrecht vind je een ruim assortiment beenbeschermers van verschillende merken zoals o.a.: HB en HORKA