Vragen? TEL : 06 81946993
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

ACHTERAF BETALEN

 

PRIJZEN
Altijd vaste lage prijzen

 

GRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 

FRIEZENSHOP

Speciale collectie voor het Friese Paard.Het Friese paard is het oudste inlandse raspaard van Nederland. Zijn wortels gaan ver terug in de tijd. Al in de 13e eeuw was de Fries bekend en het paard vertoont het nog steeds overeenkomsten met zijn verre voorouders.

Friese paarden werden waarschijnlijk al meer dan drieduizend jaar geleden gebruikt. Uit bronnen blijkt dat de Romeinen het ras zeer waardeerden. Ze namen de Fries mee als oorlogspaard voor veldtochten in Brittannië. Ook in de middeleeuwen werd de Fries vooral als krijgspaard gebruikt. Gedurende de Tachtigjarige Oorlog leverden kruisingen met Spaanse paarden, voornamelijk Andalusiërs, een actief en veelzijdig type Fries op.

Het Friese paard is een sierlijk ogend paard met veel behang en een fiere houding. Het lichaam is compact en sterk. De manen zijn lang, vol en golvend, evenals de staart. De Fries heeft een fijn hoofd met korte, spitse en beweeglijke oren. Hoge halsaanzet, lang, licht gebogen.De schouders zijn krachtig ontwikkeld. Tamelijk kort, maar stevig, lang behaard en met een vetlok.
Een Fries is vrijwel altijd zwart zonder aftekeningen. Een enkele keer komt er een zeer zeldzame bruine variant voor.

32 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

32 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren